У Србији постоји око 200.000 хектара неискоришћеног државног земљишта, а министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић предлаже да се младим брачним паровима додели на коришћење до 50 хектара без накнаде, што би им омогућило да раде и добро живе од пољопривреде.

– Наша идеја је да државну земљу уступимо младим пољопривредницима и брачним паровима. У центру програма национаног тима за препород села Србије јесте управа аграрна и социјална реформа. Она је усмерена првенствено на младе људе, брачне парове који свој живот виде на селу – рекао је Кркобабић, додајући да је ово идеја коју подржава и председник Александар Вучић.

Он је навео да у Србији постоји и 150.000 празних сеоских кућа, од којих чак 50.000 нема ни власнике, и да је идеја да се државним средствима омогући куповина тих кућа младим брачним паровима који би свој живот наставили у сеоским срединама.

Кркобабић је рекао и да су у акцији „500 задруга у 500 села“ премашена очекивања, јер је до сада формирано 641 нових задруга.

ТопПрес/ Извор: Танјуг