Foto, Printskrin Youtube Foto, Printskrin Youtube

Душко Радовић, песник, писац, новинар, уредник и афористичар у својој емисији “Београде, добро јутро” на таласима Радија “Студио Б” пред слушаоце је сваког јутра сервирао најлепше бисере међу афоризмима. Неког давног Осмог марта дошао је ред да прокоментарише и празник Дан жена.

“Данас је Осми март, празник сажаљења, празник лажи или празник љубави и поштовања – како се већ којој жени заломило“, описао је овај међународни празник велики Душко Радовић.

Велики број својих афоризама Душко Радовић је посветио управо лепшем полу, али и мушко – женским односима. Ево неких од најсимпатичнијих:

* Удварајте се мало својој жени – као да вам није жена, као да вас не воли, као да има неког другог, као да може да бира. А жена није незахвална. На ту пажнују она ће одговорити са много доброте – као да вас воли, као да нема другог, као да не може да бира.
* Жена је као зима, има добре и лоше стране. Добре стране јој се виде, а лоше осећају.
* Жена треба да је жена нон-стоп. Јер се никад не зна кад мужеви могу постати мушкарци.
* Многе жене могле би много и лепо да воле, али немају кога. Сви се праве да су већ вољени, срамота их је да признају да нису.
* Жене воле да воле, а мање је важно кога ће волети. Мушкарци воле да су вољени, али би хтели да бирају ко ће их волети.
* Женама је потребан само мали знак, наговештај, један миг, невидљив детаљ, ситан повод, а затим све раде саме: воле, пате, надају се, маштају и плачу.
* Само кукавице воле по неколико жена. Храбри мушкарци не плаше се ризика да воле само једну жену.
* Мушкарци не мрзе жене онолико колико вичу на њих, нити жене воле мушкарце онолико колико их слушају и трпе.
* Муж је име за онога који вас је некада волео. Жена је име за ону која је волела неког другог, а удала се за вас.
* Обратите пажњу на то како вас жена од јутрос тужно и жалосно гледа. Сетите се шта је то што имају све друге жене, а само ваша жена нема.
* Не трчите за женама да се не сударите са онима који од њих беже.

ТопПрес/ Извор: Опанак