Чачак – Да се добар човек не постаје, већ рађа најбоље доказују две ученице Основне школе из Чачка. Док је већина њихових вршњака одмарала и уживала Јована и Неда, читав свој распуст провеле су на градској чачанској плажи продавајући цвеће како би учинили јако добро дело и помогле да се скупи новац за њихову суграђанку Војку. Иако јако младе, већ су положиле тест хуманости и то највишом оценом.

 

– Желеле смо да дамо свој мали допринос како би се за Војку скупило што више новца. Кад смо имали такав циљ, ништа нам није било тешко. Обилазиле смо кафиће, нудили руже како би помогли нашој Војци да што пре издрави. То је за нас представљало ново искуство, а да нисмо то учинили, седели би кући као и сваки основац који не зна шта да ради – казале су ове две Чачанке за РИНУ.

Фото: РИНА

Војка Јефтовић већ се дуго бори са опаком болешћу . Њени резултати су много бољи у претходном периоду, али за даље лечење потребна је велика сума новца.

 

– За прву серију терапија било јој је неопходно 26.000 евра, настававила је да прима хемоимуно терапију, које иду на 21 дан и та једна доза кошта 5.000 евра. Сада су јој предложене три након чега ће поново имати контролу, и на тој контоли ће се вероватно наставити терапија у зависности од њеног здравственог стања. Колико ће укупно терапија бити неопходно, самим тим и колико новца до самог излечења ће бити неопходно ми не знамо. За нас ова борба је тек почела и нећемо одустати да се заједно боримо за нашу Војку – казала је Драгана која је покретач целе акције.

 

Овакав гест младих Чачанки наишао је на одушевљење житеља града на Морави, који су свесрдно подржали акцију а многи узели и учешће у њој.

Фото: РИНА

– Хвала драгом Богу да има овакве деце, и да их је што више. Надамо се да ће се то њима добрим вратити и да ће им то допринети препознатиљивости и тиме привући још више људи – сложни су Чачани.

 

Нада за Војкино боље сутра постоји, а најбољем се нада и њена породица.

 

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА
One thought on “Две девојчице из Чачка читав свој летњи распуст провеле продавајући руже како би помогле болесној Војци”
  1. Istina, ove dve devojcice su mi prisle dok sam sedeo na moravi ovog leta, vec je kasno bilo, objasnile su mi situaciju i ponudile ruze za pomoc bolesnoj devojci, naravno pomogao sam novcano i zahvalio se na njihovom trudu.
    Bilo mi je drago sto imamo jos uvek i ovakvu decu, lepo vaspitanu, ali sam bio ogorcen na zdravstvo i rukovodstvo Srbije

Comments are closed.