Канцеларија Владе Србије за информационе технологије и електронску управу и Поштанска штедионица данас су склопиле споразуме којим је могуће електронско плаћање платним картицама на порталу е-управе и путем ПОС терминала на шалтерима органа јавне упаве.

Плаћање се може обавити Мастеркард (Mastercard), Дина и Виза (Visa) картицама, саопштено је из Канцеларије за ИТ и е-управу.

„Грађани ће користити услуге Поштанске штедионице приликом плаћања административних такси на порталу е-управе. Поред тога, та банка ће се као наш партнер укључити и у ширење мреже ПОС терминала како би на свим шалтерима градских и општинских управа у Србији у периоду од шест месеци било могуће плаћање административних такси платним картицама“, рекао је директор Канцеларије за ИТ и е-управу Михаило Јовановић.

Додао је да се плаћањем путем интернета или на ПОС терминалима повећава ефикасност у пружању услуга грађанима и штеди време чекања у редовима.

Председник Извршног одбора Поштанске штедионице Бојан Кекић рекао је да та банка у државном власништву даје допринос поспешивању безготовинског плаћања платним картицама на интернету и ПОС терминалима.“Биће могуће да грађани на бржи и једноставнији начин плате услуге које захтевају од надлежних органа или су у обавези да их изврше. Ово је и прилика да се додатно увећа мрежа за коришћење националне Дина картице за коју је наша банка највећи издавалац са око 1,6 милиона издатих картица“, рекао је Кекић.

Оценио је да ће ширење мреже преко портала е-управе и ПОС терминала код буџетских корисника знатно допринети активностима које предузима Народна банка Србије у промоцији домаће платне картице.

Поштанска штедионица јавила се на овогодишњи позив који је банкама, платним институцијама и установама електронског новца у Србији упутила Канцеларија за ИТ и е-управу да реализују различите видове електронског плаћања, а позив је и даље отворен.

ТопПрес/ Извор: Танјуг