foto-pixabay-euprava-gov-rsfoto-pixabay-euprava-gov-rs

Сви порези за грађане биће обједињени до краја године и моћи ће да се измире електронски на „једном порталу, на један килк“, речено је данас на састанку Канцеларија за информационе технологије и еУправу са представницима градова и општина, којима је представљен јединствен информациони систем локалних пореских администрација.

Директор Канцеларије за ИТ Михаило Јовановић је, у Палати Србија, подсетио да је измењен Закон о пореском поступку и пореској администрацији и да је рок за локалне самоуправе 31. децембар да уведу јединствен информациони систем за плаћање пореза.

– Тај систем треба да донесе значајна олакшања, пре свега, нашим грађанима. Идеја је да грађани на један клик преко једног портала имају увид у стање свих својих пореских обавеза на територији целе Србије, али и да други државни регистри и органи могу да користе ове информације из овог регистра – навео је Јовановић.

Он је рекао да ће држава помоћи општинама и градовима у увођењу тог система и да ће Швајцарска донирати средства за ту намену.

ТопПрес/ Извор: Телеграф.рс/ Танјуг