ЕУ наставља да подржава приватни сектор у туризму

ЕУ наставља да подржава приватни сектор у туризму

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ објавио је други позив за доделу бесповратних средстава малим и средњим предузећима у области туризма и угоститељства у Доњем Подунављу и Источној Србији и Општини Топола у Шумадији. Конкурс је намењен свим приватницима у туристичком и угоститељском сектору, који су заинтересовани за унапређење својих услуга, каже се у саопштењу за медије.

Основни циљ ове подршке је да се туристичка понуда подигне на виши ниво и прошире капацитети туристичких услуга, што ће допринети и економском снажењу региона и стварању нових пословних перспектива.
Посебан фокус ће бити на подстицају одрживих и зелених идеја и решења, али и промоцији културног наслеђа, традиције и природних лепота. Крајњи резултат треба да допринесе већем броју туриста који ће дуже времена провести у обиласку региона.

Пружаоци туристичких и угоститељских услуга из девет општина и градова ће моћи да конкуришу: Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин, Зајечар и Топола.
Европска унија је за овај конкурс определила 350.000 евра, а максимални износ појединачног гранта је 10.000 евра. Позив ће бити отворен до 21. октобра 2022, за све заинтересоване ће бити одржана и онлине инфо сесија у четвртак, 29. септембра од 10 часова, а регистрација ће бити објављена на сајту  www.eu-za-turizam.rs, као и на друштвеним мрежама пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“.

Добитници бесповратних средстава на претходном конкурсу „Конкурс за бесповратну помоћ за превазилажење последица ЦОВИД-19 пандемије у сектору туризма“ који се такође реализовао у оквиру пројекта „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ неће бити у могућности да опет остваре приступ средствима.
Сву потребну конкурсну документацију можете пронаћи на: https://www.eu-za-turizam.rs/eu-podrska-privatnom-sektoru-u-turizmu/

Напомена: Примећено је да се поједина физичка лица лажно представљају као овлашћени консултанти ГИЗ-а и нуде своје услуге потенцијалним подносиоцима пријава у писању пројеката у замену за одређени новчани износ и/или проценте од добијеног гранта. Обавештавамо све заинтересоване да ГИЗ нема овлашћене консултанте за писање пројеката, те да праве и поуздане информације у вези позива сви заинтересовани могу добити искључиво преко мејла:tourismgrantserbia@giz.de.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

ФБ: https://www.facebook.com/EUzaturizam
ИГ: https://www.instagram.com/euzaturizam/

 

ТопПрес