Фото: прес служба, промо

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ отворио је нови конкурс за бесповратна средства за развој туризма. Овог пута позив је намењен пословним удружењима која окупљају мала и средња предузећа, а чије делатности потпадају под туристички сектор, каже се у саопштењу за медије.

Основни циљ овог позива је да подстакне локалну и регионалну сарадњу између локалних предузетника који су окупљени у организацијама, асоцијацијама, удружењима или кластерима, како би ојачали своје капацитете и заједничким снагама унапредили и креирали нове туристичке производе, а који су у складу са локалним обичајима, традицијом и културом.

Пројекти који ће бити подржани путем овог конкурса треба да имају утицај на промовисање и стварање паметног, одрживог и инклузивног развоја у туризму, што ће учинити да туризам буде значајан фактор регионалног развоја и да добије одређене конкурентске предности.
Стога је крајњи циљ овог позива да се кроз иновативна, креативна и одржива решења подигне видљивост региона као атрактивне туристичке дестинације и допринесе целокупном економску развоју региона.

Укупан буџет овог позива износи 250,000 евра, док је максимални износ појединачног пројекта 50,000 евра.

Позивом је обухваћено осам општина и градова Доњег Подунавља и Источне Србије: Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин и Зајечар, као и општина Топола у Шумадији.

Позив је отворен 12. септембра 2022, а затвара се 14. октобра 2022.

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ подржава развој туризма и промоцију културног наслеђа, са циљем подстицаја економског развоја и стварању нових пословних перспектива, нарочито у руралним срединама. Пројекат финансирају Европска унија и Влада Савезне Републике Немачке, а спроводи Немачке организацију за међународну сарадњу ГИЗ.

Конкурсну документацију можете пронаћи на линку:  Konkursna dokumentacija EU podrška poslovnim udruženjima u razvoju turizma

ТопПрес