Топола – Традиционална манифестација „Дечија недеља“, која је обележена претходне седмице у читавој Србији под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“, јуче је  свечано затворена.

На церемонији поводом затварања Дечије недеље, која је уприличена у  Палати Србија присуствовао је и председник државе Александар Вучић.

Част да присуствује овако значајном догађају припала је и дванаестогодишњој Адријани Јанковић из Горње Трнаве. Ова девојчица освојила је вредне награде јер је њен литерарни рад на конкурсу „Зашто волим Србију“ сврстан у првих 20 награђених.

„Било је око 300 учесника из целе Србије, она је у првих 20. Јуче смо били у Палати Србије на додели награда. За њу је то велики успех, мотивација за даље да настави да пише и бележи успехе. Ја и супруга смо пресрећни и веома поносни“, каже за ТопПрес Адријанин отац Жељко Јанковић.

Адријана је ученица Основне школе „Милутин Јеленић“ из Горње Трнаве, одличан је ђак. У свом саставу који јој је донео награде истиче да је некада тешко објаснити зашто нешто волимо, ипак ова надарена девојчица каже да је Србија јединствена земља која одише скромношћу и природним лепотама.

Адријана Јанковић у Палати Србије, фото: приватна архива

„Србија је земља у којој  је све драго, као да се стално смеју Сунце и облаци, баш као и људи, без обзира на тешке тренутке. Срећна сам јер живим у земљи у којој се људи радују животу и сваком новом дану и не дају да их ишта поремети“, написала је између осталог у саставу Адријана Јанковић.

Она је још написала, да снага Србије лежи у јединственој природи и становницима који се никада не предају, већ се боре за оно што желе да свима буде добро.

„Богата историја и традиција нас чине посебним, док обичаји представљају занимљивост која се памти и препричава, с колена на колено. Волела бих да пропутујем свет и упознам друге народе и пределе, али сам сигурна да своје место рођења не бих мењала. Верујем да ћу увек остати верна својој земљи, где имам најбоље другаре и наставницу, омиљене љубимце и омиљене кутке за игру. Загрљај своје земље је најтоплији и та љубав се не може поредити ни са једном другом“, поручује Адријана из Горње Трнаве у свом саставу који је сврстан у победничке.

Иначе, Дечија недеља слави право деце да уживају у детињству и младости и то је такође прилика да деца покажу своје таленте, вештине и способности.

ТопПрес