Фото: Профимедиа

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције, на територији Београда, Зајечара, Ниша, Новог Пазара, Пријепоља, Крагујевца, Пожаревца, Смедерева, Сомбора, Сремске Митровице и Суботице ухапсили су 14 особа и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против 24 лица.

Осумњичени се терете да су у периоду од 2015. године до данас починили више коруптивних кривичних дела, којима су буџет Републике Србије и друге привредне субјекте и физичка лица оштетили за око 730.000 евра.

 Издвојена акција хапшења- Припадници Министарства унутрашњих послова у Крагујевцу, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Аранђеловцу, ухапсили су Д.Б. (1968) осумњиченог да је фалсификујући налоге за уплату такси за регистрацију возила оштетио буџет Републике Србије за 304.628 динара.

Осумњичени се терети да је од октобра 2016. до фебруара ове године, фалсификовао налоге за уплату такси за регистрацију возила за 25 особа са подручја општине Аранђеловац, које је оверавао лажним печатом и електронским потписом једне банке из Крагујевца, речено је у саопштењу МУП.

Сумња се да је на тај начин довео у заблуду лица која су плаћала таксе и референта на саобраћајним дозволама Полицијске станице Аранђеловац да им изда важеће дозволе.

Због постојања основа сумње да је починио кривична дела превара, неовлашћено бављење одређеном делатношћу и навођење на оверавање неистиног садржаја, Д.Б. је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву.

ТопПрес