Крагујевац –  Нова опрема за фабрику електричних аутомобила стигла је у Крагујевац, а када проради, постоји могућност да се тамо производе и два модела возила.

Компанија ФЦА Србији истиче у саопштењу да је нова опрема доказ да се континуирано и темељно ради на реализацији плана и пројекта трансформације, те благовременом увођењу нових опрема у фабрику у Крагујевцу.

Индустријски директор ФЦА Србија Јовица Јовановић оценио је да је допремање нове опреме прекретница за будућност.

Долазак нове опреме и усклађивање са иновативним технолошким процесима, који подржавају нову платформу, прекретнице су за будућност наше компаније. Ови кораци мењају курс и граде савремену технолошку компанију за одрживу мобилност, изјавио је он.

Додао је да је пројекат у Србији важан део глобалне стратегије електрификације Стелантиса, са амбициозним и јасним циљевима на чијој реализацији се успешно ради.

Компанија ФЦА Србија наводи да наставља да унапређује ефикасност пословања примењујући вредности Стеллантиса као водеће технолошке компаније за одрживу мобилност.

Каже се да ФЦА Србија учествује и доприноси у свим аспектима спровођења стратешког плана Stelantisa Dare Forward 2030.

Оцењено је да Србија има стратешки значај за Стеллантис и његове операције као део тог глобалног стратешког плана.

„Стелантис це у својој фабрици у Крагујевцу у Србији инсталирати нову електричну платформу за производњу електричних аутомобила од средине 2024. године. Стога це Србија и њена фабрика у Крагујевцу играти кључну улогу у стратешком плану“, саопштено је из ФЦА Србија.

Додаје се да ће се у Крагујевцу производити нови електрични аутомобил који ће тек бити именован.

„Постројење би такође могло бити конфигурисано тако да подржи потенцијалне додатне количине другог модела на основу континуираног побољшања перформанси“, открива ФЦА Србија.

ТопПрес/ Извор: Танјуг