Оперативном менаџменту компаније „Фијат-Крајслер аутомобили Србија“ у Крагујевцу су колеге из Торина незванично саопштиле да евентуално спајања ФКА и „Реноа“ неће суштински утицати на план рада фабрике у центру Шумадије до 2022. године, пишу „Новости“.

Спремност монтажних трака за серијску производњу новог модела провераваће се, како се наводи, већ крајем ове године, како би нови модел у пуном капацитету, могао да се производи 2020. године.

Параметри за производњу новог аутомобила који су се у више наврата проверавали на монтажним тракама у Крагујевцу, указују да „Фијат“ у овој фабрици планира да производњу СУВ теренца, највероватније на бази „пунта“ или модела „типо“.

За све учесталије медијске дезинформације о раду и опстанку ове компаније у Србији, чланови оперативног менаџмента незванично кажу да би биле смешне да не уносе забринутост међу раднике.

Подсећају да су челници компаније у другој половини 2018. године запосленима јасно саопштили да је фабрика у Шумадији „обухваћена“ планом производње ове групације у наредних пет година, те да су неозбиљне тврдње да ће неко затворити најмодернију фабрику у групацији, у коју је уложено скоро милијарду и по евра.

ТопПрес/ Извор: Танјуг