Топола – ФК „Шумадинац 1949“ напунио је 75 година постојања а упорност многих, марљив рад, труд и залагање резултирали су да овај сеоски клуб стигне у сам врх лиге. Истрајност људи који воле спорт и много рада изродило је и нов  спортски терен  на понос свима на коме се играју утакмице и тренира. Данас је одигран Васкршњи дерби где су домаћини из Шума дочекали госте из Доње Трнаве а утакмицу је пратило преко  400 гледалаца и уживалаца овог спорта.

Фото: ТопПрес

„Ми смо можда најбољи пример шта  вера и пожртвованост могу да ураде јер  ништа није немогуће, ако имате циљ, јаку вољу и жељу. Наш сеоски клуб постоји од 1949. године и добија нови сјај и нову управу клуба у 2021. години, чине га мештани села и пријатељи клуба који су се окупили око здраве идеје да клуб заживи и живи, да се направе резултати и најбитније инфраструктура која је била преко потребна. Сведоци смо да клуб прави добре резултате у оквиру општинске лиге Топола и да је био на самом врху табеле 22/23 и 23/24. године. Тренутно је клуб у борби за улазак у виши ранг који би био први пут у историји овог клуба. Уз изузетно залагање директора клуба Ивана Милића са својим сарадницима, мештанима села и неколицином играча из клуба и капитеном тима Марком Јовановићем уочава се велики напредак. Наравученије добрих резултата нема ако нема строге дисциплине а таква дисциплина је видљива код тренера екипе Слободана Срећковића, човека који је цео живот у спорту као играч а сада као тренер овог клуба и мештанин села Шуме, несебичну помоћ за остваривање дугогодишњег сна дугујемо господину Слободану Срећковићу“, рекла је за ТопПрес Данијела Дамњановић члан општинског већа за спорт.

Фото: ТопПрес

Она истиче да се упоредо са  прављењем екипе много радило и на инфраструктури око фудбалског игралишта. Претходне три године су биле од великог значаја за клуб и за само село Шуме.

„Рађено је на продужењу, равњању и ограђивању терена, на потпорном зиду,  радило се и на уређивању како свлачионица и купатила тако и на осталим просторијама. Оваквим радом створили су се услови на којим би нам позавиделе екипе и из већег ранга. Све то неби било могуће без помоћи државе, локалне самоуправе, спортског савеза општине Топола, пријатеља клуба и мештана села. Овде није крај, уз помоћ локалне самоуправе настављамо са даљим улагањем у клуб“, нагласила је Данијела.

Фото: ТопПрес

Данашња утакмица била је посебно важна за овај клуб а неколико стотина окупљених говори да је овако нешто било неопходно селу.

„Уз добру атмосферу и квалитетну игру успели смо да освојимо три бода и преузмемо водеће место на табели, а надамо се и уласку међу општинску лигу. Да напоменемо да је наша екипа од почетка првенства имала шест победа и да је без пораза и ремија“, казао је директор клуба Иван Милић.

Велики допринос реновирању спортског терена дао је и бивши играч овог клуба а садашњи секретар Ненад Глишић.

„Ништа од овога не би било да године рада и новца Ненад није уложио у ово. Хиљаде сати одрицања од свега да би ово постојало. Толико пута су се наљутили чак и посвађали више пута родитељи са њим јер ниједну недељу није кући и кад има превише обавеза на плантажама и имању и још бар толико на сређивању терена, његовој изградњи, ограђивању. Сам је варио конструкције својом опремом, материјалом а данас је његов отац у седамдесетшестој години пустио сузу радосницу када је видео како терен изгледа а како је било некада, то је велика заслуга његова и свих нас који смо стали раме уз раме са њим“, рекао је један од играча ФК „Шумадинац 1949“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес

Фото: ТопПрес