Гаврилу недостаје 840.000 евра

Гаврилу недостаје 840.000 евра

Крагујевац – Осмомесечном дечаку Гаврилу Ђурђевићу из Крагујевца, који болује од спиналне мишићне атрофије најтежег типа, за лечење је потребно 2,5 милиона евра, а времена је све мање, објавила је вечерас Радио-телевизија Србије и апеловала да за хуманитарну помоћ слањем СМС поруке 973 на 3030.

Гаврилова мајка Невена Ђурђевић рекла је за РТС да је до сада прикупљено 1,66 милиона, али да недостаје још 840.000.

„То је заиста велика сума која недостаје, али се надамо да ћемо уз помоћ хуманих и добрих људи, успети да прикупимо и тај део новца“, рекла је мајка осмомесечног Гаврила.

Она је навела да су добили позив из болнице у Будимпешти и да је потребно да до краја маја имају новац на рачуну како би Гаврило могао да оде на лечење и да у јуну прими терапију.

„Гаврило је у овом тренутку стабилно, ми страхујемо да се његово стање не погорша. То је код ове болести непредвидиво. Надамо се да ће остати стабилно до примања терапије. Страхујемо да ће се његово стање погоршати, а да нећемо успети да прикупимо новац“, навела је Невена Ђурђевић.

У кампању за помоћ Гаврилу укуључила су се двојица светских фудбалских асова – Кристијано Роналдо и Лионел Меси који су донирали своје дресове са потписима и порукама подршке дечаку.

Роналдов дрес продат је на хуманитарн ој аукцији за 1,3 милион а, а Месијив за 1,1 милион динара.

У акцију су се укључили у српски кошаркашки репрезентативци Богдан Богдановић и Бобан Марјановић апелујући да сви људи добре воље пошаљу СМС поруку на број 3030.

„Један мали дечак води битку за живот, не може сам, али зато има нас. За Гаврилово оздрављење пошаљи 973 на 3030“, поручује Богдановић, а поруку исту поруку за безбрижно и срећно детињство дечака из Крагујевца упутио је и Бобан Маријановић, наводи РТС.

ТопПрес/ Извор: РТС, ФоНет

KOMENTARI