Председником Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) Дарко Глишиће изјавио је данас да ће за десетак дана бити одржана седница Председништва странке на којој ће се одлучити ко ће бити мандатар Владе Србије, али да ће на тој седници бити донета и друга кадровска решења, пре свега за предстојеће локалне изборе.

„Председник СНС Милош Вучевић је затражио да се консултујемо са председником Републике око одређених решења. Ми смо се посаветовали, размотрили све могуће опције и изашли са јасним кадровским решењима за место председника Скупштине Аном Брнабић, односно за градоначника Београда, то је Александар Шапић. То су два предлога за која смо се изјаснили и донели одлуке“, рекао је Глишић ТВ Пинку.

Додао је да ће се на наредној седници Председништва СНС донети одлуке везане за мандатара владе, али и одлуке везане за друге градове, са којим ће људима изаћи на локалне изборе и како ће то да изгледа.

„Оног тренутка када се буде знало име мандатара, од тог тренутка ће мандатар кренути да формира свој кабинет и да полако уклапа, заједно са коалиционим партнерима, састав свог кабинета.

Желимо да направимо што ширу коалицију. Онда ћете знати сва персонална решења“, рекао је Глишић.

Коментаришући почетак конститутивне седнице Скупштине Србије, Глишић је рекао да се опозиција тако понашала јер је, како је рекао, поштено изгубила изборе, а некоме је обећала да ће да победи или се сама унапред прогласила за победника, па сада треба да објасни неком зашто је те изборе изгубила.

„Траже образложење за пораз, а немају ниједан суштински разлог, када знају да су поштено изгубили, када знају да их је неко на најпоштенији могући начин победио, у никад регуларнијим изборима. На изборима на којима није било готово па ниједне примедбе, никад мањи број примедби, никад мањи број понављања гласања на бирачким местима, а и то што се поновило, тај најмањи број откако одржавају избори поновљен је због техничких грешака“, поручио је Глишић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг