Гориво појефтинило један динар-бензин 175 дин, дизел 197 дин

Гориво појефтинило један динар-бензин 175 дин, дизел 197 дин

Нафтна индустрија Србије додатно је снизила цену евродизела, који ће на пумпама коштати 193,3 динара, сазнаје Танјуг у НИС-у.

Министарство трговине је објавило да ће се евродизел од данас у 15 часова, до петка 8. априла у исто време, продавати на пумпама по максималним ценама од 197,00 динара за литар, а моторни бензин европремијум БМБ 95 за 175,00 динара за литар.

У претходних седам дана цена евро дизела је износила износила 198,00 динара за литар, а евро премијума БМБ 95 176,05 динара за литар.

Највиша малопродајна цена са порезом на додату вредност за евродизел и безоловни бензин БМБ 95 утврђује се у износу просечне велепродајне цене деривата на територији Србије увећане за шест динара.

Цене се утврђују на основу механизма установљеног Уредбом Владе Србије о ограничењу висине цена деривата нафте.

По Уредби се цене ова два деривата усклађује сваког петка и објављују на сајту Министарства трговине у 15 часова и важе наредних седам дана.

Највише малопродајне цене ових деривата утврђује Министарство трговине сваког петка и објављује на званичној интернет страници најкасније до 15 часова.

Просечне велепродајне цене тих деривата обрачунава Министарство рударства и енергетике, сваког петка до истека уредбе и најкасније до 13 часова доставља Министарству трговине.

Министар надлежан за послове енергетике ближе прописује начин обрачуна просечне велепродајне цене деривата нафте евродизела и европремијума БМБ 95.

Уредба се не односи на адитивиране деривате нафте.

 

ТопПрес / Извор: Танјуг

KOMENTARI