Горњи Милановац – Општина Горњи Милановац до маја следеће године добиће приступну саобраћајницу на ауто-пут Милош Велики, што је највећа инвестиција у ову општину у последњих 60 година. Радови који су започели крајем новембра прошле године одвијају се предвиђеном динамиком, а иако су лоши временски услови отежали земљане радове, за то време су завршени други који су неопходни да би изградња текла по плану.

 

„До сада је извршен ископ и извоз око 3500 кубика, земљаног материјала у количини од 26000 кубика, као и 2000 кубика насипа. Постоје техничке спецификације и прописи који се морају поштовати, тако да док због снега и киша нисмо могли да изводимо радове на самој траси, разрадили смо каменолом на Руднику, инсталирана је бетонска база и сада зависимо искључиво од себе, а не од набављача. Динамика ће бити испштована до краја а саобрћајница бити завршена кад је то и планирано“, рекао је за РИНУ Горан Петровић, генерални директор Мостоградње ИМГ, која је извођач радова.

Фото: РИНА

У ванредну посету градилишту у Горњем Милановцу данас је стигао и министар грађевинарства у Влади РС, Томислав Момировић.

 

„Желео сам и лично да се уверим како теку радови на овој саобраћајници која је од виталног значаја за Горњи Милановац и њене грађане. Ако се због отежаних временских услова није могло радити тих дана на градилишту, радило се на неопходним пропратним радовима и ниједног тренутка се није стало. Саобрћајница ће бити изграђена по свим савременим стандардима, до маја следеће године како је првобитно планирано и ту нема одступања. Ово је пројекат вредан 30 милиона евра који се реализује уз помоћ наших пословних партнера из Кине. Кад се заврши значиће долазак нових инвеститора и веће плате грађанима и зато је потпуно бесмислена опструкција овог пројекта од стране појединих медија. Али, избори се ближе и онда користе сваку прилику да обезбвреде оно у шта ми укажемо огроман труд и напор, а све у циљу бољег живота наших грађана“, нагласио је Момировић.

 

Председник општине Горњи Милановац, Дејан Ковачевић, истиче да надлежни органи локалне самоуправе свакодневно обилазе градилишта и проверавају да ли се све одвија по плану.

Фото: РИНА

 

„Урађено је све за шта је надлежна локална управа, у редовним обиласцима на терену и лично смо се уверили да извођачи дају све од себе да испоштују рокове. Ово је од огромног значаја за нашу општину и зато је јако важно да све буде урађено по прописаним правилима. Задовољни смо и како тече експропријација земљишта“,изјавио је Ковачевић.

 

Приступна саобрћајница у Горњем Милановцу биће дугачка 9,4 километра и подељена је на две подеонице.

 

ТопПрес/ РИНА

Фото: РИНА