Чачак – Бокс се дефинитивно на велика врата враћа у Чачак. Пре две године основан је боксерски клуб који је до сада успео да окупи око 50 чланова, али у своје редове да доведе и актуелног првака Србије, који ће од ове јесени бранити боје града на Морави, као што су то некада чинили велики боскерски шампиони, преноси агенција РИНА.
Слободан Јовановић, двадестогодишњак из Крагујевца, освајач је државног првенства у категорији до 91 килограма, а сада у Чачку тренира чак дванаест пута седмично како би заблистао и на предстојећим такмичењима.

Спремни за нове изазове и такмичења, фото: РИНА

„Овде сам добио одличне услове, преселио сам се у Чачак и тренирам са врхунским професионлацима. Даћу све од себе да оправдам поверење које су ми дали људи из клуба. Да бисте постали шампион морате много да радите, водите здрав начин живота, здраво се храните, али пре свега да слушате тренера јер без тога нема никаквог успеха. Спреман сам за будуће борбе и надам се да ће Чачак вратити своју стару боксерску славу“, рекао је Слободан за РИНУ.

Прво искушење за овог младог боксера биће Првенство Србије, а касније и Првенство света које ће следеће године бити одржано у Београду.

Слободан Јовановић стигао у Чачак, фото: РИНА

„Клуб је за ово кратко време колико постоји остварио изузетне резултате, имамо способне такмичаре који остваљају своје срце у рингу. Поред професионалних чланова, у нашим редовима је и све већи број рекреативаца, међу којима су деца, али и људи у годинама. Све то нам говори да бокс не види никакве ни старосне, а ни полне границе. Све већи број жена одлучује се управо за овај спорт. На нама је тежак задатак, јер овом спорту у Чачку враћамо стари сјај, али за сада смо на одличном путу“, рекао је Дејан Марић из БК „Чачак“.

Једна од најсветлијих нада узданица овог спортског колектива свакако је петнаестогодишња Ђина Милетић из Чачка, која се боксом бави четири године и успела је да освоји вицешампионску титулу.

Дејан Марић, фото: РИНА

„Кад сам кренула да се бавим боксом, један тренер ми је рекао како сам мала и права девојчица и да би требало да се упишем на балет. Нисам га послушала, јер већ тад сам била одушевљена овим спортом и наставила сам да тренирам. Касније, кад смо се срели, био је одушевљен што сам истрајала у својој жељи и неко време тренирали смо заједно. Школа је на првом месту, а одмах је ту и бокс,тренирам неколико пута седмично и сваки свој слободан тренутак улажем у тренинг. Припремам се за будућа такмичења и надам се да успех неће изостати“, каже Нађа.

Ђина Милетић, фото: РИНА

Вредни и марљиви боксерски делатници овог града одлучили су чак да уложе и своја сопствена финансијска средства, како би уз помоћ локалне самоуправе успели да изграде велелепну спортску дворану, својеврсни „храм борилачких вештина“, јер како кажу – Чачак не заслужује ништа мање.

ТопПрес/ РИНА