Горњи Милановац – Сутра ће на Руднику бити постављен камен темељац за изградњу будућег визиторског центра на овој планини.

Визиторски центар Рудник замишљен је као вишенаменски – информативни, угоститељски, трговинско – пословни објекат, у коме туристи могу добити све потребне информације у вези са туристичком понудом рудничког краја, погледати и узети каталоге и брошуре, купити мапе, улазнице, сувенире и аутентичне производе локалног подручја, направити кратак одмор и предах или преноћити у неком од његових апартмана.

Пројектном документацијом предвиђено је да се објекат састоји од подрума, приземља и поткровља, укупне бруто површине 533 квадратних метара. У објекту се налазе одвојени смештајни, административни и пословно – угоститељски део.

Смештајни део се састоји од укупно пет апартмана (два у приземљу и три у поткровљу) и свака смештајна јединица има засебно купатило. Административни део налази се у приземљу објекта и обухвата рецепцију, три канцеларије, сувенирницу, мултифункционалну салу (за састанке, конференције, обуке и сл.), мокри чвор са мањом чајном кухињом. Подрумски део намењен је за пословно – угоститељски намене (подрум пића или ресторан) и оставу.

Визиторски центар Рудник на више начина допринеће развоју не само туризма у рудничком крају, већ целокупном развоју локалног подручја повезујући различите делатности и потенцијале овог краја.

 

 

ТопПрес/ Глас западне Србије