Чачак, Остра – „Нови пут после деценија чекања, два и по километра за дивне људе у Остри, Стојановиће, Рациће и остале фамилије. Нека им је са срећом“, казао је градоначелник Чачка на народном слављу које су приредили мештани ова два засеока поводом асфалтирања пута.

„Урађено је четири километра, три километра и 300 метара у центру села Остра где је јако насељено и има доста деце и мештана. Сада је урађено и ова два и по километра у овом делу засеока Рацићи – Стојановићи који је јако значајан да би повезао село Остра са Бањом Трепчом. Поред тока реконструисана је основна школа на којој је замењена комплетна столарија, набављен нови мобилијар, спортски терен а тренутно се ради на реконструкцији цркве. Доста је урађено и на реконструкцији електро мреже али ту нећемо стати, настављамо да радимо за наше село уз помоћ општине и државе“, казала је доскорашња и вероватно будућа посланица СНС Биљана Јаковљевић, иначе пореклом из овог села.

„Ево сутра моје четворо унучади  ће коначно асфалтом кренути у школу. Неизмерно смо захвални свима који су нам значајно унапредили живот, и ако ми дозволите да кажем да су то пре свега градоначелник и његови сарадници. Посебну захвалност дугујемо председнику Србије, први пут смо нешто добили а да нас није коштало“ каже мештанин Милун Рацић.

ТопПрес/ ГЗС