Топола – На гробљу подно Опленца, односно на постојећим парцелама, сва гробна места су изграђена и попуњена. Залагањем запослених у ЈКСП „Топола“ извршено је рашчишћавање и изградња гробних места и на споредним, запуштеним површинама, како би се подмириле актуелне потребе, саопштено је из овог комуналног предузећа.

„Услед недостатка гробних места на гробљу Опленац, неопходно је започети сахрањивање на гробљу у  Љубеселу, о чему је  ЈКСП „Топола“ обавестило  Општинско веће oпштине Топола. Са циљем да обезбеди  решење  проблема  ЈКСП „Топола“ на гробљу у Љубеселу изградило је осам дуплих и једно појединачно гробно место. Стављање у функцију и коришћење капацитета гробља у Љубеселу подразумева низ корака које излазе из  оквира капацитета комуналног предузећа.

Фото: ТопПрес

Изградња комплетне инфраструктуре, приступних путева, парцелизацију  терена, изградња и опремање капеле су предуслови да се обезбеде елементарни услови за потребе сахрањивања.  Општина Топола је реализацију овог пројекта планирала у 2024. години. Послови управљања гробљима подразумевају и комплетне  службе чије је ангажовање везано за све потребе одржавања гробаља.   Тренутно стање подразумева коришћење капеле на гробљу на Опленцу, а сахрањивање на гробљу у Љубеселу. До момента обезбеђивање наведених и неопходних услова  ЈКСП „Топола“ ће и даље настојати да обезбеди подршку грађанима Тополе у тако  тешким моментима“, каже се у саопштењу ЈКСП „Топола“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес