Чачак – Да добра идеја увек може добро да прође и од ње да се заради , најбоље показује пример младог Чачанина, Драгана Толића. Када је напустио свој сталан посао није седео скрштених руку и решио је да покрене свој сопствени бизнис и тако је постао први возач рикше у Западној Србији. Његова машина на педале већ неко време језди градом на Морави, а овај младић изнова одушевљава. Након што је током лета био обучен у костим „Спајдеремена“ сада је одлучио да за малишане буде Деда Мраз што је наишло на право одушевљење у Чачку.

 

„Многа деца управо током празника стварају своје најлепше успомене из детињства и зато сам желео да на неки начин и ја допринесем томе. Рикшу сам претворио у новогодишњу кочију, а вози је Деда Мраз лично. Малишани су заиста одушевљени, као и родитељи и неретко се дешава да се на вожњу чека и у реду. Фотографисање је обавезно“, каже кроз осмех Драган за РИНУ.

 

Да постане возач рикше овај Чачанин желео је још од детињства и срећан је што се тај његов сан остварио. Драган је још само један доказ да кад радите оно што волите морате да успете у томе.

Фото: РИНА

 

„Задовољан сам како се посао развија, костим Спајдермена токо летњих месеци био је пн погодак, јер деца изузетно воле тог хероја и одушељвени су кад их он лично вози. Према мојим нацртима друг је направио целу конструкцију за неких два месеца и авантура је почела. Није ми циљ да се од овог обогатим, али се свакако надам пристојној заради“, рекао ке једини возач рикше у Чачку.

 

Одувек је заљубељеник у бициклизам, а сада је, како каже, спојио лепо и корисно. Додаје да је за овај посао ипак потребна и добра кондиција, нарочито ако возите узбрдо.

„Како време пролазио све је лакше и лакше. Најважније је да је рикша направљена тако да буде потпуно безбедна за оне који се у њој возе, за сада може да повезе терет око 250 килограма“, прича Драган.

Фото: РИНА

 

Осим превоза туриста, рикша би била и одлично решење за саобраћајне гужве, али о проширивању Драган још увек не размишља, то ће како каже – од следеће године.

ТопПрес/ РИНА