Глумац Микица Петронијевић, на својој дедовини у селу Венчане надомак Аранђеловца пре око две године основао је Удружење „Свици у мраку“ са жељом да  направи центар за дневни и вишедневни боравак за децу и особе са Аутизмом. После само годину дана његова идеја уз помоћ добрих и хуманих људи је почела да се реализује па је тако организован и први летњи камп који је окупио децу са сметњама у развоју из целе Србије.

Обзиром да на имању има доста посла и потребно је много новца како би се у потпуности преуредило власник имања се одлучио на велико духовно путовање које ће трајати око двадесет пет дана путем неколико великих српских светиња а главно одредиште је Манастир Острог.

Фото: принтскрин фејсбук

На Ходочашће је кренуо 5. марта а основни циљ овог путовања како је рекао јесте да се друштву скрене пажња на проблеме са којима се сусрећу  родитељи деце оболеле од аутизма, као и да се прикупе средства за проширење смештајних капацитета у Центру за дневни и вишедневни боравак деце оболеле од  аутизма у Венчанима,  у виду набавке стамбеног и санитарног контејнера али и изградње Летњиковца у оквиру дефектолошког парка где ће се одвијати све будуће активности Удружења.

У сарадњи са Фондацијом „Хуманост без граница“ покренут је СМС путем којег сви људи добре воље могу помоћи. Потребно је послати поруку са бројем 105 на 2407, цена СМС је 200 динара без ПДВ-а.

ТопПрес

Фото: принтскрин фејсбук