Горњи Милановац – Уколико сте из правца Београда кренули Ибарском магистралом у правцу Чачка, сигурно сте обронцима Рудника  приметили чувени натпис који се може видети још само на брдима изнад Лос Анђелеса. Захваљујући само једном човеку, мештанину Ивану Јаковљевићу, који је од обичне ливаде направио праву туристичку атракцију, Србија такође има свој Холивид и то на шумадијски начин.

„Као велики филмофил, желео сам да мом селу у ком сам остао да живим са продицом, поклоним нешто несвакидашње и одлука је пала на Српски Холивуд“, каже кроз осмех Иван за РИНУ.

Највећа љуљашка у Србији, фото: РИНА

Брдо Стражевица које се налази изнад његове куће, а са ког пуца невероватан поглед на пола Шумадије учинило му се идеалним местом на којем је освануло осам добро познатих слова, која смо до тад гледали само у америчким филмовима.

“Избацио сам једно слово “л”, да не буде да сам направио чист плагијат и како бих избегао потенциојаклне тужбе, а у десном углу може се видети како пише да је то “српски Холивуд”. Овај пројекат сам осмислио у глави, али нисам имао добољно новца да га реализујем у пракси, стога сам подигао кредит који сам потом отплачивао две године“, прича Иван ког комшије са правом називају и Иво Цар.

 

Иван Јаковљевић, фото: РИНА

Чувена слова је Иван правио од метала, а за скоро деценију ипо она су се поприлично похабала, па је време за реконструкцију како би српски Холивуд засијао новим, звезданим сјајем.

“У плану је да то ускоро реализујемо, да направимо слова од алиминијумског лима, која би могла да трају наредних година”, изјавио је Иван и додаје да преко друштвених мрежа интензивно тражи инвеститоре који би овде направили мањи хотел.

Брони занимљиви садржаји на Српском Холивуду, фото: РИНА

“Сигуран сам да би се овде посао добро развијао, јер доста је посетилаца, али овде немају где да попију кафу или сок, или да преноће. Зато је потребно да ову локацију неко од инвеститора препозна, јер заиста има шта да понуди”, нагласио је он.

А док не стигне инвеститор, Иван се побринуо за бројне садржаје на Српском Холовду, тако да вас ту очекује највећа љуљашка у Србији, праћка са којом можете да се „катапултирате“ до суседне Острвице (додуше само на фотографији), Чкаљин вајат и традиционална крчма у планини.

ТопПрес/ РИНА

Холивуд у срцу Шумадије, фото: РИНА