Топола –  У четвртак, 29.04. и петак, 30.04. од осам часова на Тргу у центру Тополе одржаће се Хуманитарна продаја васкршњих јаја и традиционалних јела, а сав прикупљен новац од ове продаје биће уплаћен за лечење Гаврила Ђурђевића из Крагујевца.

Организатори ове Хуманитарне акције су Културно уметничко друштво „Опленац“, Културни центар Топола, Удружење жена Опленац, Удружење „Загрљај“ и ЈКСП „Топола“.

На Хуманитарној акцији изабраће се и најлепше офарбано јаје. Уједно Удружење „Загрљај“ одржаће у склопу ове акције и своју васкршњу изложбу, где ће као и претходних година на штанду изложити фарбана јаја и ручно рађене предмете. Такође, приход и од ове продаје донираће се Гаврилово лечење.

Подсећамо, Гаврило Ђурђевић из Крагујевца са непуних шест месеци живота бори се са тешком болешћу – спиналном мишићном атрофијом тип 1. Ова болест је  изузетно тешка и прогресивна. Последица је мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање.

ТопПрес