Хуманитарна продаја „За Гаврилову победу“ у Тополи

Хуманитарна продаја „За Гаврилову победу“ у Тополи

Топола – Да слога, љубав и јединство могу све,  доказали су и овај пут Тополци. У центру варошице јуче и данас од раног јутра продаје се традиционално припремљена домаћа храна, офарбана јаја, украси за наступајуће празнике а сав прикупљени новац донираће се за лечење малог Гаврила Ђурђевића из Крагујевца.

„За ову продају смо припремили сву посну храну, домаће пројице са копривом, сармица са зељом, наша традиционална посна сарма, пасуљ пребранац, посна пуњена паприка, домаћи хлеб, разне врсте посних пита, посне салате. Драго нам је да можемо да помогнемо и на овај начин, задовољна сам како иде продаја,  грађани узимају шта желе, новац убацују у кутију која је намењена за лечење тешко болесног Гаврила“, рекла је Миљојка Лукић  из Овсишта, чланица Удружења жена „Опленац“.

Ово Удружење броји 25 жена које су активне на свим манифестацијама које се одржавају не само у Тополи већ и широм државе. Према речима Снежане Маринковић, председнице Удружења, све више жена са села показује интересовање за овакав вид дружења.

Фото: ТопПрес

„Удружење жена ‘Опленац’ се придружило хуманитарном базару,  имамо разноврсну понуду посне хране сходно празницима. Неко купи, неко проба, углавном све је добровољно па колико ко може тако и убаци у кутију.  Удружење жена ‘Опленац’ функционише одлично, проширујемо своје активности, средили смо кућу Радоја Домановића тамо ће бити наш базар. Имамо доста планова за ову годину, надамо се да нас корона неће омести као прошле године“, казала је   Снежана Маринковић, председница Удружење жена „Опленац“.

Поред Удружења жена „Опленац“ у хуманитарној продаји учествовало је и Удружење „Загрљај“ из Тополе.

Фото: ТопПрес

„Заједно са децом из ОШ ‘Карађорђе’ и из вртића смо припремили васкршња јаја и украсе за празник, продајемо на нашем штанду већ годинама традиционално за Васкрс, увек је тај новац коришћен за наше путовање, међутим сада смо се одрекли тог новца за лечење малог Гаврила. Наша деца су се радовала док су ово све припремала, ништа овде нема цену, свако нека остави новца колико може јер свима нама је главна мисија да се сакупи новац за Гаврила да што пре добије лек и оздрави“, рекла је за ТопПрес Јелена Кундовић, дефектолог у Удружењу „Загрљај“.

Један од корисника овог Удружења је и Стефан Богићевић који је оба дана свирао у центру Тополе, на фрули и хармоници.

Стефан Богићевић, фото: ТопПрес

Поред Удружења жена „Опленац“ и Удружења „Загрљај“ у хуманитарно продајној изложби су учествовали и Културни центар Топола, Туристичка организација „Опленац“, Културно уметничко друштво „Опленац“, ЈКСП „Топола“.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

KOMENTARI