Топола – Кад снег завеје  сокаке и дубок минус окује село тад је најтеже старима, болеснима и самима. Један од њих је и  Родољуб Радојевић из села Војковци који живи сам,  али њега нису заборавиле његове комшије и кад је најпотребније притекли су у помоћ.

„Родољуб је имао тешку операцију вилице, због тога сада несме напоље и он је самим тим одсечен од света. Не може да донесе себи дрва нити да оде до продавнице по намирнице. Мало пре његовог одласка у болницу ја сам му дотерао дрва, а сада кад је на кућном лечењу ево већ други пут му дотеравам намирнице. Пут до њега је јако лош, једва смо се пробили кроз велике сметове да дођемо до куће али смо успели да донесемо све што му је потребно како би и наш комшија дочекао предстојеће празнике уз богату трпезу. Дрва има, све смо му обезбедили тако да после Божића допремамо поново све што му треба“, рекао је за ТопПрес Бојан Мијаиловић.

Зима у поднорудничким селима уме да буде оштра, али уз  доброту својих комшија Родољуб ће се успешно опоравити. Комшије за њега имају само речи хвале, тврде да Родољуб вредно ради и сам одржава породично имање. Никада се не жали на своју судбину нити на болест која га је задесила.

ТопПрес

Родољуб у својој кући, фото: ТопПрес