И од понедељка, 27. децембра у основним и средњим школама примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа.

Ова одлука се не односи на основне и средње школе у Војводина, у којима је јуче завршено прво полугодиште.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете доставио Институт за јавно здравље „Батут“, у седмици од 16. до 22. децембра број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 885, (0.11%) оболелих.

У основним и средњим школама у Србији, укупно је три (0.01 одсто) одељења са 16 и мање ученика, која су због најмање три случаја инфекције у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 дана.

Укупно је 55 (0.14 одсто) одељења са 17 и више ученика, која су због најмање два случаја инфекције у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 дана и 14 (0.03 процената) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн због појаве три случаја инфекције ученика у последњих 10 дана.

ТопПрес/ Извор: Танјуг