Топола – Изузетно тешка хидролошка ситуација присутна је у Тополи дуже од месец дана. Седам села и варош Топола су у свакодневном систему рестрикција. Међутим, према најавама већника за инфраструктуру у општини Топола, вишедеценијски проблем са водом у Тополи могао би да се реши ископавањем две нове бушотине.

„Завршена је јавна набавка за израду још две дубинске бушотине у општини Топола за додатне количине питке воде. Радиће се дубина до 120 метара. Бушотине се раде према студији коју је за општину урадио институт Јарослав Черни 2014-2015. године, на основу којег су завршене Кречане 2 и 3. Две нове позиције, једна је у кориту реке Каменице то је у месној заједници Бор, друга је Опленачка греда. Радни задатак је најмање 3.5 литра воде у секунди по бушотини, у року од седам дана крећемо са радовима“, написао је на свом фејсбук профилу Драган Јовановић, члан општинског већа за инфраструктуру у општини Топола.

На отежано водоснабдевање у великој мери утицао је изузетно сушан период и смањен доток воде, а најтежа ситуација је у селима која су на градском систему водоснабдевања јер се дешава да воде нема и по пет-шест дана.

ТопПрес