Инфо сесија за конкурс “ЕУ подршка приватном сектору у туризму“

Инфо сесија за конкурс “ЕУ подршка приватном сектору у туризму“

Пројекат “ЕУ за културно наслеђе и туризам” одржаће онлине инфо сесију за све заинтересоване учеснике конкурса за доделу бесповратних средстава приватном сектору који послују у области туризма у четвртак 29. септембра, од 10 часова. Инфо сесија ће се реализовати путем МС Теамс платформе, а биће емитована и преко ФБ странице ЕУ за културно наслеђе и туризам, каже се у саопштењу за медије.

 

Сви заинтересовани за учешће на инфо сесији преко Teams platforme се могу пријавити путем маила , док ће емитовање на ФБ страници бити отвореног типа. Пријављивање ће трајати до среде до 17 часова, до када се могу послати и питања на исту маил адресу, која су везана за конкурс „ЕУ подршка приватном сектору у туризму“.

 

На конкурс могу аплицирати сви они који пружају туристичке и/или угоститељске услуге, укључујући сеоска туристичка домаћинства, пружаоце услуга приватног смештаја, угоститељске објекте, хотеле, туристичке агенције, произвођаче сувенира, пчеларе, винарије, произвођаче производа домаће радиности и све оне који пружају неку врсту услуга везаних за туризам.

 

Циљ ове ЕУ подршке је да се унапреди и побољша туристичка понуда и прошире капацитети приватног сектора у туризму, што ће допринети и повећању броја како домаћих тако и страних гостију и туриста.

 

Позив је отворен до 21. октобра ове године, а обухвата девет градова и општина: Зајечар, Неготин, Кладово, Мајданпек, Голубац, Велико Градиште, Пожаревац, Смедерево и Топола.

Конкурсну документацију можете пронаћи овде

 

Пројекат „ЕУ за културно наслеђе и туризам“ има за циљ да употпуни и подигне на виши ниво целокупну туристичку понуду Доњег Подунавља и Источне Србије, као и Општине Топола. Пројекат финансирају Европска унија и Немачка Влада, а спроводи Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ.

 

ТопПрес