Топола –  Поједини путеви, без обзира да ли имају асфалтну или макадамску подлогу, небригом власника парцела зарастају у крш, због тога ће комунална инспекција почевши од данас свакога дана обилазити по једну Месну заједницу. Контролисаће се растиње поред пута као и канали за одвод воде а ово је редослед посета инспекције:

Понедељак, 01. јул – од 8 часова инспекција обилази МЗ Блазнава;

Уторак, 02. јул – од 8 часова МЗ Доња Шаторња;

Среда, 03. јул – од 8 часова МЗ Белосавци;

Четвртак, 04. јул – од 8 часова МЗ Пласковац;

Петак, 05. јул – од 8 часова МЗ Овсиште.

Председник СО Топола Драган Јовановић упутио је молбу грађанима да искрче растиње поред својих парцела.

Расиње поред пута угрожава саобраћај, фото: ТопПрес

„Берба воћа је почела, ускоро ће и жетва, имамо у плану радове на путној инфраструктури а од корова поред пута не може да се прође, с тога молим све грађане да се укључе и да се овај проблем реши. До петка ће изаћи распоред обиласка инспекције за наредну седмицу. Инспекција ће најпре тамо где растиње треба уклонити писати опомене да се у року од седам дана растиње очисти. За поједине прекршаје као што је затрпавање канала за одводњавање писаће се казне на лицу места. Уколико се растиње у датом року не уклони председник Месне заједнице ће о томе пренети информацију инспекцији што подразумева даље процесуирање случаја надлежном суду“, изјавио је председник СО Топола Драган Јовановић.

 Јовановић као једно од могућих  решења овог проблема види у приватно јавном партнерству.

„Планирамо да направимо целовит пројекат одржавања растиња на целој територији општине, да покушамо да идемо са приватно јавним партнерством на 5 или 10 година. Општина би  све то преузела на себе, да се једном направи прецизна мапа колико је у сваком селу потребно новца за одржавање ових путева и да онда преко пореза на имовину се плати ово кошење и да се решимо проблема једном за свагда“, мишљења је Јовановић.

Он истиче да је до сада уређено одношење смећа са сеоског подручја као и уређење сеоских гробаља, па сматра да је и растиње решив проблем.

ТопПрес

 

One thought on “Инспекција на терену: За растиње поред пута опомена па казна”
  1. Vec dve godine smo molili gospodina Jovanovića za puteve u Zagorici da se nesto uradi on nije hteo ni da dodje da pogleda a kamoli da radi zato sad se nadamo da će biti nešto od svega toga nabolje.Hvala

Comments are closed.