Инсталиран један од најсавременијих пуњача за електроаутомобиле, пуните 40 минута и можете прећи 500 километара

Инсталиран један од најсавременијих пуњача за електроаутомобиле, пуните 40 минута и можете прећи 500 километара

Чачак – Поскупљење горива многе возаче навело је да почну размишљати како би своје четвороточкаше могли заменити аутомобилима на електрични погон. Иако је у самом старту такво возило можда скупље, на дуге стазе прави се огромна уштеда јер уместо дизела или бензина трошите киловате. Оно што највише брине оне који се одлуче за преввозна средства најновије генерације јесте како напунити возило на електрични погон, да би имало довољно струје за вожњу до жељене дестинације. Бритки умови и за то су нашли решење стога је на једној пумпи у Прељини код Чачка уграђен пуњач за електромобиле где ћете поред нафте и деривата моћи да сипате и гориво будућности, односно струју.

„Ради се о једном од најсавременијих паметних пуњача за електромобиле који за веома кратко време напуне погонске акумулаторе аутомобила  и ускоро ће  преплавити планету. У зависности од могућности аутомобила  пуњење траје од 25 до 45 минута. На овој пумпи инсталиран је брзи пуњач од 40 киловата. Orion mobility је прва фирма у Србији која у овом сегменту озбиљно развија инфраструктуру и у том смислу возачима пружа широк спектар сервиса који му помажу да што лакше поврати снагу својим машинама. Предности су пре свега екологија али и глобална ситуација у свету који незадрживо иде ка ери аутомобила на електро погон“ каже за РИНУ  Владимир Џоџо  директор компаније  „Easypark”.

Необична „точилица“ у Прељини већ привлачи велику пажњу пролазника, а најсрећнији су они који имају електроаутомобиле јер је њиховим мукама сада коначно дошао крај.

Владимир Џоџо, фото: РИНА

„Одлучили смо се на овај пословни потез пре свега како би изашли у сусрет нашим купцима. Имамо веома квалитетно гориво, али све је већа потреба за електро пуњачима. Налазимо се на раскрсници аутопута „Милош Велики” И Моравског коридора, где и те како има потребе за једним оваквим пуњачем. Наше услуге моћи ће да користе сви из овог дела западне Србије”,изјавио је Марко Вигњевић директор „Evoil” пумпе.

Време пуњења  можете заказати преко апликације на мобилном телефону и нико вам не може упасти у термин, плаћање се врши такође путем апликације и врло вероватно ускоро СМС поруком.

Пуњење у просеку траје од 25  до 40 минута за захтевније аутомобиле са којима у зависности од произвођача можете прећи од 100 до 500 километара. За сада једино ауто марке „Tesla”  достиже велику километражу, док су ови други идеални за градску вожњу и веома занимљиво, мање троше струје.

ТопПрес/ РИНА

Инсталиран један од најсавременијих пуњача за електроаутомобиле, фото: РИНА

KOMENTARI