Канадски бизнисмен у Саранову гради спортски терен на пет хектара површине: Инвестиција вредна више милиона евра (ВИДЕО)

Канадски бизнисмен у Саранову гради спортски терен на пет хектара површине: Инвестиција вредна више милиона евра (ВИДЕО)

Рача, Сараново – У Саранову је овог викенда свечаним чином освештавања радова обележен почетак изградње спортског терена који ће се простирати на пет хектара површине. Радове на овој инвестицији који ће коштати више милиона евра финансираће Миљан Гавриловић   који је  деведесетих година отишао из родног краја али своје корене никада није заборавио.

Свечаним чином освештавања започети радови на изградњи спортског терена у Саранову, фото: ТопПрес

„У Канади сам од 1994. године, имам приватну компанију Гриззли која је једна од водећих у области снимања конструкција и рељефних површина као и сечења и снимања бетонских конструкција. Увек сам тежио да се одужим Саранову и свом крају одакле сам кренуо у свет, одатле сам понео домаћинско васпитање и основне људске вредности. Све је почело када ме је позвао  Душан Костић и рекао ми да је клуб пред гашењем. Нисам физички био овде али сам подржавао клуб у селу јер сам као млад играо ту и најбоље знам какви су услови били.  Играо сам за пионире и један мањи део за први тим, у то време знали смо да идемо у госте са седам  играча у једном ауту, који је возио наш наставник и тренер Зоран Марјановић. Срећом они сада имају аутобус а заслужују као и сва деца и млади из овог краја да имају један овакав  спортски терен“, каже за ТопПрес Миљан Гавриловић.

Обележен почетак радова на изградњи спортског терена у Саранову, фото: ТопПрес

Према његовим речима у склопу комплекса који се гради биће и маркет са спортским баром, терен за мали фудбал, камп са 40 лежаја, базен и стадион.

„На спортском Гриззли комплексу радиће врхунски архитекта тако да уопште не сумњам да ће бити фантастично, очекујем да ће до 2023. године овај терен бити завршен“, рекао је Гавриловић.

Фото: ТопПрес

Да је ова инвестиција изузетно значајна за село својим присуством потврдили су и овдашњи мештани који су се окупили у великом броју. Они с поносом истичу да Миљан никада није заборавио своје комшије и пријатеље у селу и да је на различите начине помагао овај крај.

ТопПрес

Спортски терен у Саранову биће у функцији 2023. године, фото: ТопПрес

 

KOMENTARI