Државни подстицаји по хектару биљне производње и ове године због епидемиолошке ситуације биће исплаћивани без подношења захтева, објавила је Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде.

Без подношења нових захтева за остваривање овог права Управи за трезор Министарства финансија пољопривредницима ће подстицаји бити обрачунати по основу пријављених површина под конвенционалном пољопривредном производњом са пресеком од 30. септембра прошле године.

Управа за аграрна плаћања тако ће на основу пресека стања о исплаћеним основним подстицајима у биљној производњи у 2021. години, свим пољопривредницима који су протекле године остварили право на овај подстицај исплатити новац и за 2022. годину.

Одлука спроводи се у циљу ефикасније исплате подстицаја, а услед неповољне ситуације изазване корона вирусом.

Произвођачи који су регистровали своје газдинство у периоду од краја септембра 2020. до краја септембра 2021. или пре тог периода, а који прошле године нису остварили ове подстицаје захтеве током марта и априла подносе мејлом Управи за аграрна плаћања.

Пољопривредним произвођачима који нису технички у могућности да упуте мејл биће доступне филијале Управе за Трезор, обавестила је Управа.

ТопПрес/ Извор: Танјуг