Истиче рок за пријаву фирми за програм Моја прва плата

Истиче рок за пријаву фирми за програм Моја прва плата

Рок за пријављивање послодаваца за програм Моја прва плата истиче данас, а у другој фази програма од 3. до 31. октобра пријављиваће се кандидати, тј. незапослени млађи од 30 година.

У првој половини новембра повезиваће се кандидати са послодавцима из приватног а у другој половини са послодавцима из јавног сектора.

У децембру ће прво бити објављене листе послодаваца са одобреним позицијама, а онда ће се закључивати уговори између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата.

Програм Владе Србије Моја прва плата спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарстава за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, те финансија и омладине и спорта, као и Канцеларије за информационе технологије и електронску управу и Привредне коморе Србије.

Циљ програма јесте да млади стекну радно искуство и вештине које ће им помоћи у запошљавању, као и да се привреди пружи подршка у решавању проблема са недостатком кадрова.

Млади са средњом стручном спремом који буду ангажовани у склопу овог програма, девет месеци колико оспособљавање за рад траје, добијаће месечну надокнаду од по 25.000 динара а они са завршеним факултетом 30.000.

ТопПрес/ Извор: Танјуг