Истиче рок за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Истиче рок за субвенције за прелазак на нову фискализацију

Пореска управа подсетила је данас пореске обвезнике да је крајњи рок за пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију 31. јануар. У саопштењу Пореске управе наводи се да би се пријавили за субвенције порески обвезници најпре треба да пријаве податке о локацијама продајних објеката путем портала Пореске управе еПорези.

Постојећи обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку по свакој пријављеној активној фискализованој фискалној каси у износу од 100 евра.

Нови обвезник фискализације може да оствари право на финансијску подршку по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији у износу од 100 евра, као и финансијску подршку за један електронски фискални уређај у износу од 100 евра по сваком пријављеном пословном простору и пријављеној пословној просторији.

Обвезници који нису евидентирани као обвезници ПДВ на дан подношења Изјаве о заинтересованости за финансијску подршку за фискализацију, финансијску подршку остварују у износу увећаном за 20 одсто.

Обвезник фискализације може поднети само једну Изјаву.

Пријављивање за субвенције за прелазак на нову фискализацију почело је 15. октобра прошле године.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI