Горњи Милановац – Река Гружа кад набуја у селу Враћевшница на територији општине Горњи Милановац многим мештанима представљала је велики проблем. Преко ње се током лета прелазило тракторима, а кад је зима житељи су обилазили скоро један километар да би стигли до својих кућа. Њиховим мукама сада је коначно дошао крај, јер је изграђен потпуно нови мост преко ове реке.

„Живот као живот овде никада није био лош, али без моста на реци био је јако отежан. Дешавало се да када река надође нисмо могли да дођемо кући. Ја сам једне прилике три дана спавала у комшилуку јер нисам могла да се вратим кући са посла. Деца по три, четири дана нису одлазила у школу када Гружа набуја. Нашој срећи данас нема краја и неизмерно смо захвални на овом мосту”, каже Светлана Трифуновић из Враћевшнице.

Мост је урађен за друмски саобраћај, па је његова ширина 4,64м а дужина 13,86м. Са обе стране моста постојећи пут је нивелисан како би се формирао задовољавајући нагиб за прелаз преко њега. Извођач је предузеће „Ратко Митровић Констракшн“ из Чачка. Овај мост је од изузетног значаја за мештане којима је до недавно сваки прелазак преко реке представљао изазов.

„Нама је овај мост од великог значаја. Имам четворо деце, коју сам морао да преносим преко реке како би отишли у школу. Ово је сада велики напредак за нашу кућу и породицу”, рекао је Милан Трифуновић, мештанин.

Мост на овом месту никада није постојао и људи су се сналазили како су знали, на овај начин решен је њихов вишедеценијски проблем. Инвестиција општине Горњи Милановац је нешто преко 13 милиона динара за овај пројекат.

„Наставићемо да подржавамо мештане, јер нам је циљ да људи остану на селу. Морам да најавим и да ћемо радити и два моста у Каменици које је ове године оштетила бујица, за шта смо добили помоћ од Министарства. Општина Горњи Милановац никада није имала већи буџет, негде око две милијарде динара, и због тога можемо да улажемо у ове пројекте и настављамо са изградњом инфраструктуре, јер по томе је општина Горњи Милановац и препознатљива”, рекао је председник Ковачевић.

ТопПрес/ ГЗС, РИНА