Из далеке Аустралије право у срце Шумадије, Ненад засадио боровницу а у плану је и сеоски туризам

Из далеке Аустралије право у срце Шумадије, Ненад засадио боровницу а у плану је и сеоски туризам

Горњи Милановац – Ненад Тушевљак се пре две године из Аустралије доселио у Срезојевце крај Горњег Милановца. На имању које је купио засадио је боровницу, а у плану му је и бављење сеоским туризмом јер жели да искористи све лепоте и предности Шумадије у којој се настанио.

Његово домаћинство обишао је председник општине Дејан Ковачевић и овом приликом изразио велико задовољство што постоје повратници који у нашој земљи виде своју будућност и перспективу.

„Није баш честа појава да се људи враћају у Србију, али Ненад је доказ да се то ипак дешава. Он се из Аустралије вратио у Србију и то је дошао у Срезојевце, где никога није познавао. Купио је преко 30 хектара земље и почео да се бави гајењем боровнице. Ми смо из аграрног буџета општине издвојили извесна средства и помогли садњу ове културе. Трудићемо се да Ненаду изађемо у сусрет и са осталим захтевима јер у пољопривредном буџету имамо 66 милиона. Помагаћемо колико год можемо и ово је добар пример да српска села имају перспективу и да могу да живе ”, рекао је председник Ковачевић.

Тушевљак се сасвим случајно одлучио за Срезојевце, и како тврди, није се покајао.

„Обожавам природу и миран живот и желео сам да побегнем од гужве. Игром случаја сам дошао овде, на имање за које кажу да је припадало кнегињи Љубици. Пар пријатеља ми је препоручило да почнем да се бавим боровницом, па сам одлучио да пробам. Видећемо како ће бити, засад није лоше”, рекао је Тушевљак.

До пре пар дана пут до Ненадовог домаћинства био је у јако лошем стању, па су га радници Јавног предузеће Општине Горњи Милановац насули и тиме мало олакшали прилаз засаду боровнице, што је Ненаду од изузетног значаја пред предстојећу бербу.

 

ТопПрес/ ГЗС

KOMENTARI