Топола – Грађани Тополе већ 26 година пију кафу из пржионице „ Зрнце“, ова кафа постала је Тополски бренд. Мирис свеже пржене кафе свакога јутра разбуди и покрене на посао љубитеље праве Турске кафе или Српске кафе како неки воле да кажу.

Пржионица кафе „Зрнце“ настала је у августу 1992. године у време праве експанзије настајања малих пржионица локалног типа. Како истичу власници овог објеката од почетка пословања борили су се за добар квалитет и стално су тежили ка унапређивању и модернизацији како производње тако и паковања а све то у циљу стварања и одржавања квалитета кафе а пре свега задовољења потрошачких потреба.

„Наш циљ је одувек био да потрошач добије чисту праву кафу у модерном паковању и направљену по важећим стандардима и нашој породичној  рецептури. Ово  је породичан посао  и можда је баш то рецепт за успех, нико сем чланова породице се не бави печењем кафе и то је наш понос. Мислимо да ћемо на тај начин успети да произведемо најбољу кафу која ће увек имати исти укус јер нама је важно како је свако зрнце испечено. Од самог почетка отварања пржионице имамо стално ангажоване две раднице. Са нама су од првог дана и свака кесица кафе прође кроз њихове руке“ објашњава Милош Павлићевић власник пржионице.

У широкој понуди кафе издвојила се „Зрнце кафа“ у препознатљивом црвеном  паковању која се највише и купује и без које се не започиње дан у Тополи а и шире. Ово је први и најквалитетнији производ који је направљен мешавином арабике и робусте. Чиста кафа средње печена  пажљиво млевена и спакована да би се сачувао пун мирис и укус. Прављена по породичној рецептури и производњи.

За љубитеље нешто слабијег укуса у понуди је „Зрнце Light“, други бренд ове пржионице. Препознатљива је по слабијем укусу јер је слабије печена и намењена је људима који воле слабији укус кафе.

Поред ове две врсте кафе ту је и једна врста Espresso кафе, бренд Granulino који представља мешавину Арабике и Робусте у истом односу.

Локал се налази у улици  Булевар краља Александра I 21.

ТопПрес