Чачак – Фабрика за прераду воћа и поврћа „Поло“ из Заблаћа код Чачка успешно послује већ 30 година. За све ове године успели су да у своју понуду уврсте 82 артикла из слатког и киселог програма.

„Најпре смо почели кисели програм 1991, године, а онда и слатки, ту су различите врсте џемова, од јагоде, кајсије, шипурка, брескве, шљиве, шумске јагоде, шљиве, ароније, боровнице слатко, мармеладе, сушена шљива, чоколадирана шљива. Са прерадом крећемо у мају и идемо редом како које воће стиже и набављамо га од наших произвођача из окружења, данас што се откупи сутра је спаковано и чува се за зиму“, рекао је за ТопПрес  Цане Јовановић власник фабрике „Поло“.

Власник у погону са радницима, фото: ТопПрес

Власник ове фабрике наглашава да се значајне количине слатке и киселе зимнице из ове фабрике пласирају на Америчко тржиште.

„Када говоримо о нашим купцима то су малопродајни објекти из окружења до 150 километара и синдикална продаја по читавој држави. Годишње прерадимо до 500 тона разног воћа и поврћа иако је свака година прича за себе, али се трудимо да се прилагодимо потребама наших купаца и свакако планирамо да у нашу понуду уврстимо неки нови производ“, каже Јовановић.

Фото: ТопПрес

Према речима овог прерађивача воћа и поврћа, доста производа из њиховог асортимана је тражено на тржишту, ипак издвојио је чоколадирану шљиву и воћне намазе без шећера, као артикле новијег датума који су за кратак временски период привукли велики број љубитеља здраве и домаће хране.

Фото: ТопПрес

„Радимо суву шљиву којој је одстрањена коштица и преливена је чоколадом, црном и посном тако да је ово посни производ, идеалан за ове дане када се пости, лепо упакован да се може и поклонити а пре свега здрав.  Такође су врло атрактивни и воћни намази  без додатог шећера, воће има шећер, основа је кајсија, малина и шљива уз додатак  сока од јабуке. Идеалан за људе који имају проблема са шећером, показао се као фини производ“, објашњава Цане  и додаје да   човеку најбоље прија воће и поврће које је успело на поднебљу где живи.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Сува шљива са чоколадом, Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес