foto-pedja-filipovicfoto-pedja-filipovic

Топола – У петак је  одржана  Изборна скупштина Општинског одбора Српске напредне странке у Тополи, а за председника је на јавном гласању присутних делегата изабран Игор Петровић.

„Врх Српске напредне странке послао је јасну поруку подршке мом избору за председника Странке у Тополи, а то је потврђено на Изборној скупштини у говорима највиших функционера. На тај начин ставови чланства у Тополи и централе у Београду су јединствени. Основни циљ који сам кандидовао, а добио подршку чланства и централе јесте да у наредном периоду јачамо Странку на локалном нивоу и припремимо се за освајање власти, јер Топола је једна од ретких општина у којој не учествујемо у власти. Због тога, предстојећи локални избори нису само избори ради избора, већ су избори за Тополу, за нашу општину, за нови правац куд ће се Топола кретати. Промена, не само да је добра, већ је  очекивана код највећег дела наших суграђана. И то промена у политици инвестиција, политици улагања у пољопривреду, кроз нови плански приступ развоју туризма и културе, прерасподелу буџетских давања за спорт и образовање, а нарочито здравствену заштиту на читавој територији Тополе. СНС води рачуна о људима и држави, актуелним темама и проблемима. Долази време када ће СНС у Тополи преузети одговорност за напредак и развој наше општине“, рекао је у изјави за Топ Прес председник Игор Петровић.

Он се захвалио на поверењу и подршци и истакао  да су идеје Српске  напредне странке у нашем крају веома старе јер захваљујући Аћиму Чумићу, напредњаци су у Тополи још осамдесетих година XIX века имали моћну политичку организацију. Подсетио је да су тада ,,политички обрачуни били веома брутални, па сви притисци и претње којим смо данас изложени нису ни приближни ондашњим. Било би срамота да се ми, Шумадинци тога уплашимо и повучемо већ им се морамо супроставити и победити“, рекао је Петровић.

Игор Петровић, фото: Пеђа Филиповић
Игор Петровић, фото: Пеђа Филиповић

Бора Новаковић из Рајковца је образложио кандидатуру Игора Петровића у име свих 54 делегата (100 одсто) који су потписали подршку кандидатури.

Бојан Радовић, председник Општине Аранђеловац је у подршци кандидатури пренео став ОО СНС Аранђеловца.

,,Пружамо пуну подршку ОО СНС у Тополи и Игору Петровићу који има пуно енергије и надамо се да ће остварити одличан резултат на предстојећим локалним изборима у Тополи, нико нас не може победити ако смо заједно”, рекао је Радовић.

На Изборној скупштини обратио се потпредседник СНС, Миленко Јованов који је честитао  Игору Петровићу и пожелео пуно среће и успеха у раду подсећајући да је први задатак да на следећим изборима победа у Тополи.

,,Честитао бих Игору на избору иако му је ,,врућ кромпир” запао у руке и очекује га пуно посла, пред вама је велики посао и задатак јер знам у каквој атмосфери живите и делујете. На вама је да се изборите за своје место на политичкој мапи Тополе. Да постанете та политичка снага која ће бити локомотива развоја Тополе. Желим вам успех на том путу и имате пружену руку од централе Странке и свих нас који ћемо вам помоћи у том послу”, рекао је Дарко Глишић председник Извршног одбора СНС.

Предстојеће локалне изборе као најважнији задатак Странке у Тополи види и Александар Сенић, члан Извршног одбора и координатор за Тополу.

,,После дужег периода формиран је Општински одбор и изабран председник. Мој колега, Игор Петровић, имаће веома тежак задатак да припреми ОО СНС Топола да самостално изађе на следеће локалне изборе и он је за тај посао добио подршку највишег руководства Странке, а на њему је да се својим радом и залагањем покаже и докаже”, рекао је Сенић.

Изборној скупштини поред делегата и чланова Странке, представника медија и гостију из коалиционих странака, присуствовали су високи функционери Српске напредне странке, и то:

-Дарко Глишић, председник Извршног одбора, Миленко Јованов, потпредседник СНС, Зоран Бабић, члан Председништва, Александар Сенић, члан Извршног одбора, Никола Дашић, члан Изврног одбора, Зоран Милојевић Зеља, члан Извршног одбора, Дамјан Јовић, заменик директора Канцеларије за КиМ Владе Републике Србије, Петар Петковић, помоћник директора канцеларије за КиМ, Бојан Радовић, потпредседник ОО СНС Аранђеловац, Биљана Илић Стошић, Начелник Шумадијског управној округа, Јадранка Достанић, заменик председника Општине Горњи Милановац и повереници ОО СНС у Параћину.

ТопПрес/ ОО СНС Топола