Избори могући, ускоро одлука

Избори могући, ускоро одлука

Председник Србије најавио је данас могућност ванредних избора и додао да ће о томе одлуку донети ускоро.

Он је рекао да су ранији избори могући уколико ситуација везана за Косово остане непромењена, односно уколико Приштина не укине таксе, па се разговори не наставе.

Он је рекао да ће о томе „доносити ускоро одлуку“.

„Уколико нема укидања такси, нема разговора, јасно је, рекао је Вучић, да је наш циљ само да сачувамо тренутни мир и стабилност, а да се у будућности, некада, када дође до промене политичких актера или политичких околности, разговори наставити.

Он је оценио да је после јучерашње изјаве Рамуша Харадинаја јасно да Приштина неће да повуче таксе у скоријем периоду.

Плашим се, истакао је, да смо изашли из замрзнутог конфликта и да можемо да очекујемо само погоршање ствари, те да то отвара и унутрашња питања са погледом да избори буду одржани нешто раније.

Вучић је рекао да није лак период пред нама, и да ће се Србија трудити да сачува мир и стабилност.

„На спољнополитичком плану, то морамо да сагледамо из два угла, а један су њихове даље акције против српског народа, рачунајући тобоже на уједињење Митровице и везано за Трепчу и Газиводе и све остало што раде, а друго наши позиви свету да се не дозволе даље провокације и дестабилизацију, сачувамо мир и опстанак нашег народа“, објаснио је он.

„Јасно да уколико нема укидања такси, нема разговора о будућности Косова и Метохије, да је циљ да сачувамо тренутни мир и стабилност, и да наставимо разговоре ако дође до промене политичких актера или политичких околности. У том случају могуће је да се иде нешто раније на изборе, ако таквих одлука буде, а да ли ће их бити не знам“, рекао је Вучић.

Кад тајкун, Ђилас, најављује социјалдемократску странку…

Вучић је додао да нема ништа против састанка лидера опозиционог Савеза за Србију Драгана Ђиласа и македонског премијера Зорана Заева и додао да је већи проблем то што је Ђилас, који је, каже, највећи капиталиста, најавио формирање социјалдемократске странке.

„То је цинизам“, каже Вучић.

На питање новинара о сусрету Ђиласа и Заева, у понедељак у Скопљу, те подпитање „да ли је то Скопље постало нова Будимпешта, односно центар за његово рушење с власти“, Вучић је рекао:

„Немам ништа против тога. Видео се он и са Сандуловићем, то је ваљда исто друштво… Било је још неких контроверзних бизнисмена тамо на вечери. Али, то је све у реду, нормално.. Састају се представници власти са опозицијом, власт са влашћу.. ста је сад ту чудно, све је у реду“.

Вучић је истакао да је проблем што је Ђилас најавио формирање странке социјалдемократске оријентације, што је, каже, цинизам.

„Где баш ти, какав је то цинизам… Ти 500 милиона евра у приходима имао, најгори капиталста и тајкуин, уништили раднике, опљачкали фабрике и они ће да формирају социјалдемократску партију…“, констатовао је Вучић.

Додао је да, на крају крајева, наш одлучује ко ће да буде на власти, а ко у опозицији.

„Тако да људи за то имају прилику на изборима и о томе ћу доносити ускоро одлуку“, рекао је Вучић.

Не знам како да коментаришем Трифуновића

Не знам какав коментар да дам, а да и даље звучим озбиљно и одговорно, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара да прокоментарише видео снимке Сергеја Трифуновића, председника ПСГ-а, на којој наздравља и симулира конзумирање наркотика.

Новинарско питање је било какао види ту „промоцију наркотика“ од стране оних који хоће озбиљно да се баве политиком.

„Некада сам се трудио да разумем и да коментаришем тог човека, не знам шта бих рекао, просто не знам шта да кажем и какав коментар да дам, а да и даље звучим озбиљно и одговорно“, рекао је Вучић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI