foto tanjugfoto tanjug

Општинска изборна комисија у Аранђеловцу донела је одлуку да се, због једног гласачког листића више, понови гласање на бирачком месту број 15 у Месној канцеларији у селу Врбица, изјавио је данас за РТС секретер Општинске изборне комисије у Аранђеловцу Негослав Петронијевић.Гласање на том бирачком месту, где је уписано 1.266 бирача, биће поновљено за недељу дана.

Такође, Групи грађана „Бирам Аранђеловац“ биће омогућен увид у комплетан бирачки материјал, одлучила је Општинска изборна комисија.Како се наводи, поновљено гласање на бирачком месту у Врбици може утицати да и шеста листа Група грађана „Изабери Аранђеловац“ пређе цензус. У том случају, Српска напредна странка и Боља Србија-СРС остаће без по једног мандата.

Скупштина општине Аранђеловац има 41 одборничко место.

Према резултатима гласања са 39 бирачких места, без спорне Врбице, СНС је освојио 26 одборничких мандата, Боља Србија-СРС шест одборника, СПС-ЈС ће имати пет одборника и по два Група грађана Радосав Швабић и коалиција око Демократске странке.

На локалним изборима у тој општини, од 37.715 уписаних у бирачке спискове гласало је 20.749, или 55,01 одсто Аранђеловчана.

TопПрес/ Извор: Танјуг