Пријепоље – Бројни излагачи из Пријепоља, Нове Вароши, Ужица, Јагодине, Рудог, Жабљака, Источног Сарајева изложили су на Фестивалу домаћих производа нашег краја производе од воћа и поврћа, разне џемове, слатка, мед, сухомеснате и млечне производе као и производе од ручне радиности како би представили свој занат, свакако нешто зарадили али што је најбитније испромовисали се и разменили искуства са онима који су у истом или сличном послу.

Бојана Милановић из Пријепоља, од прве године излаже своје производе а за организацију сајма има само речи хвале, стога се увек изнова враћа.

Свој слатки програм на сајму представила је и Гордана Матовић из Пријепоља која се бави израдом домаћих колача и припремом слатких столова за прославе.

С циљем очувања традиције, Фестивал домаћих производа нашег краја организује се већ трећу годину за редом прве седмице у новембру. Захваљујући ентузијазму чланова Удружења грађана Седобро, фестивал је веома брзо од манифестације локалног карактера прерастао у међународну. Ове године окупио је 19 излагача из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

„Сајам из године у годину све више расте, а ове године први пут се укључила и Туристичка организација да нам помогне. До сада смо све то радили о свом трошку. Имамо идеју како фестивал расте из године у годину да ово преместимо негде на отворено”, каже председник УГ „Седобро“ Љубиша Бабић.

 

Препознајући сваку иницијативу за промоцију пријепољске општине, директорка Драгана Вараклић каже да је Туристичка организација Пријепоље са задовољством пружила помоћ при организацији ове манифестације, нарочито зато што је гастротуризам потенцијал Пријепоља на коме треба радити и промовисати.

„Ово је добар начин да се промовише Пријепоље кроз гастрономске производе, ручне радове и друге изложене производе, а нарочито што имају излагаче из суседних држава па је то и промоција нашег гостопримства и срдачности”, нагласила је директорка Туристичке организације Пријепоље Драгана Вараклић.

Фестивал домаћих производа нашег краја у организацији УГ Седобро и ТОП отворен је и у суботу 5. новембра у великој сали ресторана Српска круна од 9 до 18х.

ТопПрес/ ГЗС, ПП Медиа