Топола – У Тополи је данас  одржана четврта по реду самостална изложба уметника Тополе, у организацији Културног центра. Свој таленат у сликарству бројним посетиоцима представила је Славица Маринковић из Шаторње која се сликарством бави од детињства.

Фото: ТопПрес

„Најпре сам цртала а онда је кренуло и сликање, потом и графит, боје. Родитељи нису баш били за то, нисам имала велику подршку али то није била препрека да освојим са девет година прву награду. Када сам  ишколовала децу онда сам почела да се посвећујем себи и да се више бавим сликарством, тако да сада израђујем слике углавном по поруџбини. Интересују ме разни мотиви, једино мање сликам портрете. Ово је друга моја изложба и веома ми значи, нарочито што је у Тополи“, каже за ТопПрес, Славица Маринковић, која је своју изложбу назвала „Душом на платну“.

Славица Маринковић, Фото: ТопПрес

Овакве изложбе веома су важне уметницима за које се слабије зна. Уз подршку Културног центра њихов таленат постао је видљив а да их у Тополи има доста потврђује велико интересовање за изложбе.

Фото: ТопПрес

„Ово је један нови пројекат у КЦ Топола, до сада нисмо организовали овако нешто. Жеља нам је да подстакнемо младе али и старије уметнике да покажу шта знају. Имамо до маја заказане изложбе а ово је четврта по реду. Углавном су то аматери али има и оних који се  озбиљније баве сликањем, ту су и фотографи тако да смо задовољни одзивом“, рекла је Љубица Поповић, уредник програма у Културном центру Топола.

Фото: ТопПрес

Изложбу „Душом на платну“ посетили су бројни Славичини пријатељи, рођаци и познаваоци.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
One thought on “Изложба слика „Душом на платну“ сликарке Славице Маринковић из Шаторње”
  1. bravo,,,kultura…lepa izlozba,pozdrav od umetnika koji nije rodjak ni komsija od sela Trnave.😘

Comments are closed.