Измене радног времена за божићне празнике

Измене радног времена за божићне празнике

На Бадњи дан и Божић радно време продавница, пијаца, пошта, банака биће измењено, а ковид амбуланте ће у петак радити скраћено.

На Божић ће градски превоз широм Србије функционисати по реду вожње који важи за недељу.

Како је најављено, продавнице компаније Лидл сутра ће на Бадњи дан радити до 18.00 часова, док ће Божић бити нерадан, то исто важи и за трговинске ланце као што су Идеа, Рода, Мерцатор, Маxи, Супер Веро…

Током предстојећих празника доћи ће до измена на градским, приградским и локалним линијама јавног превоза, а 7. јануара биће на снази недељни ред вожње са редукованим бројем полазака.

Од суботе, 8. јануара, како је најављено, успоставиће се редован режим рада линија јавног превоза путника на градским, приградским и локалним линијама, док ће до 9. јануара на линијама минибусева Е2 и Е9 важити недељни ред вожње.

Измене ће бити и у радном времену ковид амбуланти, које ће 7. јануара радити скраћено, од 8.00 до 18.00 часова, а како је раније најављено, неће бити вакцинације на Божић.

И за апотекаре је 7. јануар нерадни дан па ће сви објекти у петак бити затворени осим дежурних по градовима.

Радно време већине пошти на Бадњи дан биће скраћено, до 17.00 часова, а 27 пошта у Србији радиће до 18.00 часова.

За Божић ће скоро све поште у Србији бити затворене, изузев дежурне попут Главне поште у Таковској 2 у Београду и на аеродрому “Никола Тесла”.

Када је реч о банкама, радно време скоро свих филијала 6. јануара биће скраћено до 13.00 часова, осим оних које се налазе у тржним центрима, које ће бити отворене до 18.00.

Нерадни дан за банке биће 7. јануар, а како затим следи викенд, филијале ће своја врата отворити тек у понедељак 10. јануара.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI