Чачак – На комплексу некадашњих фабрика ПКС „Латекс“ и „Први мај“ у близини центра града биће изграђен пословни објекат „БИГ Чачак“, а инвеститор ће бити огранак изреалске компаније која је градила велики тржни центар у Крагујевцу.

Вредност целокупне инвестиције износиће око 50 милиона евра, а на овај начин биће обезбеђено укупно око 700 нових радних места. Тржни центар простираће се на преко 30.000 метара квадратних и имаће 520 паркинг места на отвореној површини.

Отварање првог од два блока тржног центра планирано је за пролеће 2024. године, а у овом пословном објекту биће смештене трговинске радње најпознатијих светских бренодва.

„Јавна презентација трајала је до 26. августа у просторијама Градске управе за урбанизам града Чачка, сваког радног дана од 8-14 часова уз присуство представника стручне службе, у централном холу зграде Града и на сајту града Чачка,.www.cacak.org.rs. Урбанистичким пројектом обрађује се простор у површини од 57.640 метара квадратних који је до сада разрађиван Планом генералне регулације „Индустријска зона, комплекси болнице и касарне“, речено је у Градској управи за урбанизам.

Простор који је предмет разраде лоциран је источно од градског центра, у директном контакту са десном обалом реке Западне Мораве. Одређен је саобраћајницама по ободу, одбрамбеним насипом реке Западне Мораве и регулисаним коритом Лозничке реке. Други део поменутог комплекса се налази са јужне стране, а повезан је са предметним простором преко Лозничке реке на којој постоје прелази, како колски тако и пешачки.

ТопПрес/ РИНА