Извођач радова повукао машине са деонице Шуме – Трнава; Јовановић: Спремни смо да тај пут сами урадимо ако не нађемо заједничко решење

Извођач радова повукао машине са деонице Шуме – Трнава; Јовановић: Спремни смо да тај пут сами урадимо ако не нађемо заједничко решење

Топола – Половином априла почели су радови на деоници Наталинци – Горња Трнава у општини Топола. Председник општине Топола Игор Петровић обишао је тада почетак радова и на свом фејсбук профилу уз фотографију написао:

„Почели су пуним капацитетом радови на путу Наталинци – Горња Трнава у дужини од седам километара и 600 метара. Тренутно се ради проширење и следи ‘орање’ асфалта као и ваљање. Капацитет тог подухвата је око 85 хиљада тона разног материјала. Обишао сам  радове и сусрео се са Сашом Петровићем и радницима ‘Шумадија пута'“, написао је на фејсбук профилу Игор Петровић након обиласка радова, 25- тог априла.

Игор Петровић, председник општине у обиласку радова, крајем априла, фото: фејсбук

Међутим, како сазнајемо, само пар дана након промене власти у Тополи, извођач радова повукао је машине са поменуте деонице.

„То је све лепо започето, буквално савршено, почели су да проширују пут, да насипају банкине, изравнали све то што су насули. То би био подухват за овај крај, јер  старији кажу да није било од Другог светског рата таквих радова. Пут је био катастрофа, камиони пролазе, то им је обилазница око Тополе за Смедеревску Паланку и Крагујевац, таман смо се понадали да ће доћи крај нашим мукама,  али са променом локалне власти, они су отишли и ми смо очајни“, кажу мештани који живе у близини спорне деонице.

Већник за инфраструктуру Драган Јовановић наглашава да  су у локалној самоуправи спремни за различите варијанте како би се дошло до решења овог проблема, а уколико се не пронађе компромис општина ће завршити започету деоницу.

Обустављени радови, мештани очајни, фото: ТопПрес

„Ангажоважемо судског вештака грађевинске струке који ће направити записник о стању пута Шуме-Трнава и штети коју су нанели извођачи радова раскопавањем овог пута, а затим повлачењем са истог. То је фирма Шумадија пут из Рипња. Како је њихова одлука о повлачењу ничим оправдана већ чисто политичке природе јер им се недопада општинска власт, општина Топола ће се обратити путевима Србије да се надокнади нанета штета и да се одреде други извођаци који ће наставити радове, ако не желе нагодбу мирним путем обратићемо се надлежним судовима, а позваћемо и мештане да се прикључе нашој тужби јер свакога дана трпе штету услед немара извођача и свако од њих појединачно може добити материјалну одштету. Углавном спремни смо на све варијанте чак и да тај пут сами одрадимо“, написао је на свом фејсбук профилу Драган Јовановић.

Драган Јовановић најављује да је општина спремна да заврши спорну деоницу уколико се не пронађе решење проблема, фото: ТопПрес

Иначе, како је раније било најављено планирано је асфалтирање деонице Наталинци – Шуме – Витлина – Каменоресци, у укупној дужини од  седам  километара и 600 метара. Процењена вредност радова је  160 милиона динара. Инвеститор ове деонице је ЈП „Путеви Србије“, извођач радова „Србија ауто -пут“, а подизвођач „Шумадија пут“ из Рипња.

ТопПрес