Пореска управа је саопштила да се 80 лица против којих су поднете кривичне пријаве за извоз воћа из ЕУ које су лажним папирима представљали као производе Србије оштетили буџет Србије за 118.5 милиона динара. Пореска полиција и припадници Министарства унутрашњих послова поднели су заједничку кривичну пријаву Вишем тужилаштву у Београду против 80 лица од којих је 36 ухапшено за пореска утаја, неосновано исказивање износа за повраћај новца и порески кредит, удруживање ради вршења кривичних дела, прање новца, злоупотреба положаја одговорног лица и злоупотреба службеног положаја.

Наводи се и да су осумњичени противправно прибавили имовинску корист од 439.3 милиона динара.

Полиција је ухапсила ту групу људи због сумње да су увозили воће и поврће из Европске уније и уз лажну документацију продавали га као производе из Србије.

Сумња се да су одговорни у компанији „Вип Фруит“ воће пореклом из земаља ЕУ препакивали у хладњачи и товарили у камионе за транспорт које је ангажовало предузеће „Клери Фруит“, а како би прикрили порекло робу мешали са истом врстом воћа које су куповали од домаћих произвођача и израђивали лажну документацију о пореклу.

ТопПрес/ Извор: Бета