Јачање сеоског туризма и женских задруга

Јачање сеоског туризма и женских задруга

Министарство за село расписаће 20. марта конкурс за финансирање задруга који ће трајати 45 дана и чији фонд је 500 милиона динара, изјавио је министар за село Милан Кркобабић.

„Право учешћа на конкурсу имају старе задруге, то су оне формиране до 2017. године, као и нове које могу да буду регистроване до дана расписивања конкурса 20. марта. Старе задруге могу добити до 15 милиона динара, нове до 7,5 милиона“, прецизирао је Кркобабић гостујући на ТВ Пинку.

Додао је да се средства могу добити за засаде воћа, поврћа, пчеларску производњу, за уматичена стада стоке, пољопривредну механизацију и за опрему.

За формирање задруге законски минимум је удруживање пет домаћинстава, напоменуо је Кркобабић, додавши да је боље да их буде што више, јер ће тако држава лакше да их примети.

„Имаћемо један новитет. Хоћемо да поспешимо задруге које могу да се баве сеоским туризмом , али хоћемо и неку врсту социјалне задруге, то значи да ћемо посебно да помогнемо женске задруге којих има у Србији и успешније су од ових других“, рекао је Кркобабић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI