Лучани, Горњи Милановац – Незапамћено невреме које је синоћ погодило западни део Србије, оставило је иза себе праву пустош. Преко 1000 хиљаду домаћинстава у драгачевском крају јутрос је освануло без електричне енергије.

– Погодила нас је катаклизма, оно у свом животу нисам видео. Саставило се небо са земљом, муње су ударале на све стране. Гром је гађао у далековод и оставио нас у мрклом мраку. Струју немамо сатима, плашимо се да нам се фрижидери и остали електрични апарати у кући не покваре – казао је за РИНУ Никола, становник Драгачева.

 

Јако невреме које је трајало више од два сата није направило штету на путној инфраструктури, а дежурне екипе раде на успостављању наромализције електроснадбевања.

 

– Невреме је без струје оставило велики део наше општине. Тренутно се изводе радови на санацији кварова на нисконапонској мрежи. Тренутно без струје су села Котража, Вича и Милатовићи – нагласио је Милија Миленковић из Путева Драгачево.

 

Невреме није заобишло ни горњомилановачки крај, где је услед јаких громова погођена и једна сателитска антена.

 

-Пукло је као за време бомбардовања и екран се зацрнео, изашао сам напоље и видео да се антена још пуши, а рисивер се угасио – рекли су мештани горњомилановачких села.

 

Јако олујно невреме је у центру општине носило све пред собом и кидало дрвеће из корена. Дежурне екипе су успеле да уклоне стабла са коловоза, како би се нормализовао саобраћај.

ТопПрес/ РИНА